8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Wind (en regen) in unieke zeilen van molen Windlust

Zaterdagavond 6 mei was een spannende avond voor de leerlingen van het Thorbecke college die deelnamen aan het project ‘Met de zeilen in de wind, die kunst en monument verbindt’. De door de leerlingen met graffiti beschilderde zeilen, werden voorgelegd op molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ondanks een forse regenbui en de schoolvakantie kwam er een toch een handjevol leerlingen en publiek kijken naar het bijzondere uiterlijk van de molen.

Wethouder Frans Klovert, ook met regen een vrolijke man, hielp de molenaars met het laatste stukje zeil opspannen.

De molenaars spanden het beschilderde doek voor de stevigheid over de bestaande zeilen. Een week lang zullen de unieke zeilen te zien zijn op de molen. Zaterdag en zondag 13 en 14 mei zijn de (50e) Nationale Molendagen waarop vele molens de deur openen voor publiek.

Voorzitter Rob Rosbergen sprak zijn dankwoord uit naar alle betrokkenen die het project tot stand hebben gebracht. Teuneke, links op de foto, stelde haar atelier beschikbaar om de leerlingen de doeken te laten beschilderen.

“Meestal werk ik met kwasten, graffiti was ook een uitdaging voor mij”

Leerlingen van de basisschool waren Teuneke al bekend. “In mijn atelier geef ik elk jaar workshops via het Brains activiteitenprogramma. Dit project met leerlingen van het voortgezet onderwijs is een nieuwe ervaring waarin ik veel enthousiasme heb gezien.”

DJ Julian en DJ Mike maakten, onder leiding van docent Stefan van muziekschool Moz-Art, de opening compleet met vrolijke muziek.

 

Foto’s en tekst: Jacolien Rog

Advertentie