8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Niemo Barracuda houdt stand in eerste divisie

In Purmerend werd het vierde en laatste deel van de Nationale zwemcompetitie gezwommen door de selectie wedstrijdzwemmers. Na promotie vorig jaar van klasse A naar de eerste divisie was het doel van hoofdcoach Walter Rolloos om de vereniging te handhaven in de eerste divisie.

Het eerste programma was de 100 meter vrijeslag bij de senioren dames, en nek aan nek race tussen Anouchka Bos en Denise Boereboom werd met een vingerlengte verschil beslist door Bos, beide dames net naast het podium maar de eerste punten zijn geteld. Bij de junioren dames stond de rugslag op het programma, Mila Oomens (200 meter) en Jinth Engelse (100 meter) haalde beide de hoogste podium en behaalde daarmee ook weer veel punten.

Bij de junioren heren zwom Myron Artemenko op twee afstanden naar een zilveren plaats en op beide afstanden ook nog met een persoonlijk beste tijd. Na afloop was het snel duidelijk dat met een elfde plaats de vereniging keurig in de middenmoot was geëindigd en daarmee mag Barracuda volgend seizoen opnieuw uitkomen in de eerste divisie.

Advertentie