8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Nieuwe start van de orgelconcerten in Zuidplas

Na de stilte in de orgelconcerten door de achterliggende coronajaren, gaat de Stichting Orgelcultuur Zuidplas weer starten met een nieuw concertseizoen. Voor 2023 hebben we weer een aantrekkelijke serie samengesteld met in totaal 4 concerten door geheel Zuidplas.

Op zaterdag 20 Mei geeft Arjan Breukhoven als eerste een orgelconcert in de Dorpskerk van Moordrecht. De Dorpskerk van Moordrecht bezit een uniek orgel van de Vlaamse orgelbouwer Louis II de la Haye, waar nog weinig exemplaren van te vinden zijn.

Arjan Breukhoven is inmiddels een bekende concertorganist met populaire en aansprekende literatuurstukken en eigen improvisaties of arrangementen van orkest stukken.

Hij studeerde de hoofdvakken orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, alsmede de bijvakken piano, zang, improvisatie en koordirectie. Op 14 juni 2014 werd zeer eervol in Parijs aan Arjan Breukhoven de zilveren medaille uitgereikt, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d’encouragement et d’éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’. Op 22 april 2020 is Arjan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het programma voor 20 Mei vermeldt werken van o.a. Guilmant, Beethoven en Dubois, maar ook een paar reeds genoemde arrangementen: van Fauré, Strauss, Smetana en Chopin. Daarnaast ook nog een paar eigen improvisaties.

Aanvang is 20.00 uur. Toegang € 10; kinderen t/m 12 jaar en CJP € 5,- . Zie voor verdere informatie www.stichtingorgelcultuurzuidplas.nl; ook voor de aanmelding als donateur met een 50% korting op de gehele concertreeks.

Advertentie