8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

CKV wint van ONDO – Golfslag voor Huijzer

Op een stralend sportcomplex Kleine Vink heeft Nieuwerkerk haar vierde overwinning van dit veldseizoen geboekt. Tegen ONDO uit ’s Gravenzande werd met 15-13 gewonnen na een 9-7 voorsprong bij de rust.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de gasten die een 5-7 voorsprong hadden halverwege de eerste helft. Daarna geen goals meer voor ONDO, zodat Nieuwerkerk de wedstrijd kon overnemen. Door een goede fase in het eerste kwartier na rust leek de wedstrijd beslist op 14-9. Nieuwerkerk maakte het onnodig spannend door een kwartier niet te scoren. ONDO kwam terug tot 14-12, maar dichterbij liet Nieuwerkerk haar opponent niet komen. Eindstand 15-13.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd ex-voorzitter Alfred Huijser gehuldigd door de burgemeester van Zuidplas. Huijser was de afgelopen 16 jaar voorzitter van CKV Nieuwerkerk en werd zaterdag meer dan terecht in het zonnetje gezet. Uit handen van de burgemeester ontving hij de “Golfslag”, een onderscheiding van de gemeente Zuidplas

Een onderscheiding vanuit de gemeente voor vrijwilligers die zich lange tijd hebben ingezet voor hun organisatie. Namens de club natuurlijk ook onze felicitaties voor Alfred voor deze prachtige blijk van waardering. Een en ander gebeurde onder het oog van de vele aanwezige toeschouwers en de shirtsponsors van CKV Nieuwerkerk die aanwezig waren voor een sponsor-jeu-de-boules toernooi. Kortom, samen met de heerlijke weersomstandigheden werd het een heerlijke korfbalmiddag op de Kleine Vink.

Het zette Nieuwerkerk 1 niet direct aan tot grootste daden in het veld. Op het programma stond een belangrijke ontmoeting met ONDO. De ploeg van de Nieuwerkerkse coach Tom v.d. Burgt stond voorafgaand aan dit duel op 5 punten. Nieuwerkerk op 7. Tijd voor Nieuwerkerk om afstand te nemen van ONDO, KCR en KOAG. Toch begon ONDO beter aan de wedstrijd. De ploeg ging goed van start en had steeds een voorsprong van 2 punten te pakken: 1-3, 2-4, 4-6 en 5-7.

Tussendoor waren het de Nieuwerkerkse mannen die voor de doelpunten zorgen in de eerste helft. Goed om te zien dat de wat meer steunende mannen Bart Huijser en Matthijs Lansbergen beiden tot drie goals kwamen in de eerste helft. Nieuwerkerk moest er wel hard voor werken. Een 2-4 achterstand werd goedgemaakt door goals van Wouter Wilhelm en Lansbergen. ONDO liep uit naar 4-6 en na de 5-6 van Lansbergen werd het 5-7. Er was een kwartier gespeeld.

Het tweede kwartier ging Nieuwerkerk vooral verdedigend uit een ander vaatje tappen. ONDO zou niet meer tot scoren komen voor de rust. Klasse. Het gaf Nieuwerkerk de tijd om met lange aanvallen terug in de wedstrijd te komen. ONDO kreeg vanaf de strafworpstip de kans op 5-8. Deze ging mist en daarna waren het strafworpen van Bart Huijser en Mika de Ruiter die Nieuwerkerk weer naast ONDO bracht in de 20e minuut. In de 24e minuut de eerste voorsprong voor Nieuwerkerk uit handen van Wilhelm en Lansbergen bepaalde met zijn derde in de 26e minuut de ruststand op 9-7.

ONDO kwam, zoals dat dan heet, goed uit de kleedkamer. Binnen twee minuten vond dezelfde heer twee keer de korf en was de stand weer gelijk. Daarna wederom een kwartier zonder ONDO-goals. In dat kwartier leek Nieuwerkerk de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Babette Blok was met twee goals, direct na de 9-9, verantwoordelijk voor de 10-9 en 11-9. Na een fraaie actie van Mika de Ruiter schoot Huijser zijn vierde binnen en uit een strafworp van De Ruiter werd het 13-9. Op precies een kwartier zette Tessa van Dijk haar ploeg vanaf de strafworpstip op 14-9. Gaatje van 5, nog een kwartier te gaan. Wedstrijd simpel uitspelen zou je denken.

Helaas maakt Nieuwerkerk het zichzelf in deze fase van wedstrijden niet makkelijk. Ook nu, net als in Delft, een lange fase zonder goals. ONDO bleef er daardoor in geloven. Twee snelle goals na het kwartier en het was alweer 14-11. De 14-12 liet lang op zich wachten, maar die viel 8 minuten voor tijd. ONDO kreeg 6 minuten voor tijd de kans op 14-13. De toegekende strafworp werd echter twee keer gemist. In de 27e minuut kon Blok de wedstrijd in het slot gooien. Ook zij miste de strafworp. En een minuut later was het ONDO dat wederom een strafworp miste.

Zo gingen we de laatste minuut in met een 14-12 voorsprong voor Nieuwerkerk. Lansbergen kreeg een strafworp, hij scoorde wel en met zijn 4e was het 15-12. In de slotseconde bepaalde ONDO onder de korf de eindstand op 15-13. Twee belangrijke punten voor Nieuwerkerk.

Nieuwerkerk nu op de 5e plek met 9 punten. KCR op 6, ONDO op 5 en KOAG op 4. De komende drie wedstrijden speelt Nieuwerkerk tegen ploegen uit de top 4. Volgende week uit naar GKV. Zij staan op 12 punten en zijn uitgespeeld.

Doelpunten Nieuwerkerk: Matthijs Lansbergen 4, Bart Huijser 4, Mika de Ruiter 2, Wouter Wilhelm 2, Babette Blok 2 en Tessa van Dijk 1