8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Saar Hoogendoorn is de nieuwe kinderburgemeester van Zuidplas

Saar Hoogendoorn is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Zuidplas. Saar zit op de Eendragt in Zevenhuizen. 8 kandidaten van de kindergemeenteraad hebben woensdag 17 mei een presentatie gegeven met waarom hij of zij kinderburgemeester wilde worden. Saar kreeg van de oude kindergemeenteraad de meeste stemmen.

Opvallend veel presentaties gingen over de verbetering van speeltuinen en meer sporten. Saar wil graag dat speeltuinen worden aangepast voor kinderen met een beperking en dat oversteekplaatsen beter worden verlicht. Ze volgt Thomas Schouten op die afgelopen jaar de kinderburgemeester was.

Het was voor de oude kindergemeenteraad de laatste vergadering en zij gaan de scepter overdragen aan de nieuwe raad met kinderen die volgend jaar in groep 8 zitten. Na afloop werd het project van Afval naar kunst officieel geopend. De poging om wethouder Klovert mee te laten doen op een dansje mislukte.

De kindergemeenteraad bestaat uit een afvaardiging van bijna alle basisscholen in Zuidplas. De kinderburgemeester assisteert burgemeester en wethouders bij ceremoniele taken zoals opening van activiteiten,gaat mee op koningsdag tijdens de Aubade en heeft een rol bij de dodenherdenking op 4 mei. De ‘grotemensen’ gemeenteraad moet de nieuwe kinderburgemeester nog wel officieel aanstellen.

Advertentie