8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Eredivisiezilver voor Van der Loo/Groenewold

Sam van der Loo (ZVH) en zijn partner Quinten Groenewold hebben in het afgelopen weekend zilver behaald op het eerste nationale eredivisietoernooi beachvolleybal van dit jaar. Na een stroeve start in hun eerste poulewedstrijd (0-2 verlies) wist het jonge team zich in het Apeldoornse Orderbos te herpakken en zich door twee afgetekende 2-0 overwinningen alsnog te plaatsen voor de halve finale.

Daarin werd met setstanden 21-15 21-19 afgerekend met Joris Berkhout/Gijs van Solkema, waarvan ze in het vorige seizoen nog meerdere keren hadden verloren. In de finale waren hun trainingsmaatjes Dirk Boehlé/Mees Sengers nog te sterk, maar Van der Loo en Groenwold waren dik tevreden met de progressie in hun spel en het eerste eredivisiezilver in hun carrière. Van der Loo: ‘Onze service is veel stabieler en gevaarlijker dan vorig jaar en als onze pass goed loopt, zijn we aanvallend moeilijk af te stoppen.

Er zijn zeker nog verbeterpunten, want zo’n eerste poulewedstrijd mogen we eigenlijk niet verliezen en in de finale haalden we helaas niet ons niveau van de halve finale. Maar er komen nog volop toernooien om ook dat beter te gaan doen. Zo’n goed resultaat vroeg in het seizoen smaakt in ieder geval naar meer.”

Advertentie