8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Doortrappen, veilig fietsen voor senioren nu ook voor de inwoners van Zevenhuizen en Moerkapelle!

Door bewegen blijven senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Senioren fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat iedereen zo lang mogelijk veilig blijft fietsen. Vorig jaar is het landelijke project Doortrappen in Nieuwerkerk aan den IJssel zeer succesvol afgesloten. De gemeente, Sportstichting Zuidplas en de landelijke organisatie van Doortrappen gaan nu voor een vervolg in Zevenhuizen. Op 1, 8 en 15 juni vindt het project Doortrappen plaats bij Dorpshuis Swanla. Naast het nodige fietsplezier is er dus aandacht voor de verkeersveiligheid en fietsvaardigheid.

Doortrappen wil de ervaren fietser langer mobiel houden en bewuster maken van het eigen gedrag, met als uiteindelijk doel het verminderen van fietsongevallen. Tijdens de drie dagdelen staan verschillende activiteiten op het programma zoals: verkeerskennis, fietslessen, een behendigheidsparcours, fysio oefeningen en er is aandacht voor het gevaar van de dode hoek van een vrachtwagen. Veiligheid en gezelligheid zijn de sleutelwoorden van dit project. De laatste dag wordt afgesloten met een lunch.

Deelname aan Doortrappen is gratis. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen per mail m.vandestadt@sportstichtingzuidplas.nl of telefonisch 06-13172386

Advertentie