8.5 C
New York
zaterdag 25 mei 2024

CDA wil aandacht gevaarlijke verkeerssituaties Kerkplein/Dorpsstraat

De gemeenteraadfractie van het CDA heeft schriftelijke vragen ingediend over een gevaarlijke verkeerssituatie rond de Kerklaan/Kerkstraat en Dorpsstraat in Moordrecht. Raadslid Benno de Ruiter meerdere meldingen binnen gekregen vanuit diverse kanalen. Volgens zijn fractie is het vooral het vrachtverkeer dat zorgt voor gevaarlijke situaties.

De Ruiter wil weten of er meldingen bij de gemeente bekend zijn en of het bekend is of er schadegevallen zijn. Hij stelt dat navigatie vanaf de Kerklaan vrachtverkeer rechtsaf de Dorpstraat in moet draaien. Hij roept het college dan ook op om snel met maatregelen te komen om deze gevaarlijke situaties te voorkomen.

Vragen:

  1. Zijn er bij het college meldingen ontvangen over onveilige verkeerssituaties op deze locaties, zo ja hoeveel en graag vanaf 1-1-2022 tot 16-05-2023
  2. Is het college bekend met de gevaarlijke situatie rondom de Dorpsstraat / Kerkplein die het vrachtverkeer kan veroorzaken ?
  3. Is het college bekend dat de navigatie altijd vanaf het centrum aangeeft recht af te slaan richting de dorpsstraat?
  4. Is het college bekend met schadegevallen die deze situatie veroorzaakt heeft?
  5. Welke opties zijn er om dit in de toekomst te voorkomen ?
  6. Welk tijdsbestek denkt het college nodig te hebben om deze situatie te verbeteren?
  7. Op welke termijn en op welke manier denkt het college het veiliger te maken op deze locatie voor de inwoners van de dorpsstraat?
Advertentie