8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Ons Verleden en Ons Molenverleden zaterdag weer open

De musea Ons Verleden én Ons Molenverleden in Zevenhuizen heten u op zaterdag 27 mei weer van harte welkom tussen 13.30 en 16.00 uur. Voor jong en oud is er veel te beleven en te zien!

Op de begane grond is bij de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle de reguliere collectie te bewonderen en ook de tentoonstelling over het kerkelijk leven in de dorpen Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen te zien. Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden is veel aandacht voor de molens rond de Rotte en in de filmzaal wordt een film getoond.

Zevenhuizen en Moerkapelle

De benedenverdieping van het gebouw is het domein waar het over de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen gaat; de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle. Bij het binnenstappen van het museum kun je de geschiedenis van onze voorouders haast voelen en soms ruiken. Naast de reguliere collectie is er op dit moment een nieuwe tentoonstelling te zien met daarin een aantal voorwerpen, foto’s en schoolplaten van het kerkelijk leven in de dorpen.

Er zijn o.a. foto’s bij van de diverse kerken die oudheidkamer heeft zowel foto’s van de buitenzijde als van het interieur. Qua schoolplaten hebben we diverse schoolplaten met Bijbelse taferelen en bij voorwerpen moet u bijvoorbeeld denken aan Bijbels of een herdenkingsbeker van 100 jaar zondagsschool. U kunt bij de Historische vereniging terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpt men u bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied.

Ons Molenverleden

Op de bovenverdieping vindt u veel aandacht voor de diverse molens rondom de Rotte. Deze keer wordt extra aandacht besteedt aan de molenaarsvrouwen.

In de filmzaal wordt de film “Waterbeheer” getoond. Het is een Nederlands ondertitelde film die een goed beeld geeft van de altijddurende strijd tegen het water. Zonder waterbeheer zou ons woon- en werkgebied niet bestaan. Naast molens komen mechanische gemalen, dijken en sluizen aan bod. De film draait continue zodat bezoekers op elk moment kunnen binnenlopen. Tevens kunt u veel informatie over molens vinden en oude molenfoto’s op diverse schermen bekijken.

Advertentie