8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Eerste verenigingsduik NOV Potvis

De eerste verenigingsduik van de Nieuwerkerkse Onderwatersport Vereniging (NOV) ‘Potvis’ in 2023 was als vanouds weer nuttig, leerzaam en bovenal gezellig. Afgelopen zondag 21 mei troffen veel Potvissen elkaar ’s ochtends vroeg bij Slag Stormvogel aan het Oostvoornse Meer.

Voor de ‘juniors 1* in opleiding’ stond de eerste buitenduik gepland. Natuurlijk een spannende gebeurtenis als je alleen nog maar in het warme en heldere water van het zwembad hebt geoefend. De andere Potvissen konden deelnemen aan de redding scenario’s die door de hoofdtrainers waren georganiseerd.

Veiligheid staat voorop bij duiken en dus kan je niet genoeg oefenen met noodsituaties! Niet alleen de 2*in opleiding, verplicht onderdeel voor dit brevet, maar ook andere duikers deden mee. Er werd geoefend op diverse onderdelen zoals:

· Opstijgingen (Reddings- en ALV opstijging)
· Benaderen van een duiker in paniek en vervoersgrepen
· Zoekpatronen gebruiken om een vermiste duiker te vinden
· Duikersziekten herkennen
· Het gebruiken van de zuurstofkoffer
· Stabiele zijligging duiker met pak

Er werd afgesloten met een gezellige lunch verzorgd door de evenementencommissie!

Advertentie