8.5 C
New York
woensdag 4 oktober 2023

Genieten tijdens zonnige Schoolsportweek (video)

Jaarlijks organiseert de Sportstichting Zuidplas de schoolsportweek voor alle basisscholen in Nieuwerkerk aan den IJssel waarbij men in één week alle sportdagen bundelen maar ook de kinderen de kans geven om kennis te maken met sporten met behulp van de vrijwilligers van de verenigingen.

Dit jaar was er een clinic waterpolo met de vrijwilligers van Niemo Barracuda, kon men leren honkballen en softballen met Eurostars uit Capelle, waren er Volleyballessen die werden gegeven voor VCN, Tennisles door TC Nieuwerkerk en verzorgde BCN badmintonlessen. Explosion was verantwoordelijk voor de dansworkshops.

De afsluiter van de dag was de estafetterace in de Parkzoomhal waarbij de groepen van elke school in een rolstoel een frisbee moesten meenemen om vervolgens omhoog te lopen, te springen, slalommen langs pionnen en de frisbee tegen de mand aan te gooien. Alle scholen krijgen van de Sportstichting Zuidplas een frisbee set mee om zelf mee te spelen.

Tijdens de schoolsportweek opende wethouder Klovert een mobiele watertapkraan waarmee scholen en vereningingen tijdens evenementen vers water kan tappen, wat past in een gezonde levensstijl.

Advertentie