8.5 C
New York
dinsdag 7 mei 2024

Breder Kleuterpad in Nieuwerkerk ten koste van rij bomen

In opdracht van de gemeente Zuidplas gaat KWS Infra bv het Kleuterpad in Nieuwerkerk aan den IJssel verbreden. Daarom is het Kleuterpad tussen de Ir. Leemanstraat en de Kerklaan tussen dinsdag 30 mei tot en met 16 juni.

Momenteel is het Kleuterpad een smal fietspad, om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt het Kleuterpad verbreed naar 3,50 meter. Het fietspad wordt daarnaast van rood asfalt voorzien. Rood is landelijk de kleur van fietspaden en -stroken om onderscheid te maken tussen wegdelen voor auto’s en voor fietsers.

Vanwege werkzaamheden moeten de huidige wilgen – 17 stuks worden verwijderd. Er worden ook weer 17 wilgen nieuw geplant. Deze komen iets verder dan de huidige Wilgen van de oeverbescherming af te staan. De huidige Wilgen zijn niet kapvergunningsplichtig volgens de gemeente Zuidplas.

Volgens de website van Zuidplas is de reden van verwijdering: “de huidige wilgen hellen te veel over naar het water en hebben te weinig houvast in de grond. Daarnaast wordt de helling tussen fietspad en de oeverbescherming aangepast om de verbreding van het fietspad mogelijk te maken. De helling wordt iets steiler gemaakt om het hoogteverschil op te kunnen vangen tussen beschoeiing en fietspad. De nieuwe wilgen komen iets verder dan de huidige wilgen van de beschoeiing af te staan“.

Advertentie