8.5 C
New York
zaterdag 25 mei 2024

Kom jij Gouwe IJssel Nieuws versterken?

Al bijna 6 jaar is Gouwe IJssel Nieuws een begrip op gebied van de nieuwsvoorziening in de gemeenten Zuidplas en Waddinxveen. in 2017 is het ontstaan uit een aantal ervaren nieuwsmakers die de lokale omroep verlieten. Inmiddels is het redactieteam aangevuld met mensen die allemaal een passie hebben: het laten zien van Nieuws door woord, foto of video!

Gouwe IJssel Nieuws krijgt hiervoor geen structurele subsidie maar is afhankelijk van de advertenties op de website voor de kosten en een team van vrijwilligers dat elke dag weer nieuws maakt. Nieuws dat spraakmakend kan zijn en al heeft geleid tot meerdere spoeddebatten en zelfs vragen in de Tweede Kamer. Maar nieuws gaat verder dan politiek. Het is nieuws vanuit het dorp wat mensen aanspreekt, van dichtbij. Dichtbij in de regio!

Gezocht : Dorpsverslaggever

Kan jij helpen verslag te doen van leuke activiteiten in jouw eigen dorp? In overleg met de redactie, een tekst met wat foto’s te maken over wat er gebeurde om de hoek en waar de mensen graag naar terugkijken is de taak van een dorpsverslaggever. Wat we vragen is een goede beheersing van de Nederlandse taal, foto’s kunnen maken die gebruikt kunnen worden en voelsprieten voor nieuws in het dorp waar je woont.

Gezocht : Sportverslaggever

Soms krijgt Gouwe IJssel Nieuws wel persberichten binnen maar veel leuker is het als er zelf een verslag van een sportgebeurtenis kan worden gemaakt. Denk daarbij aan een derby tussen verenigingen uit het werkgebied, eredivisie Volleybal of gewoon een echt NK Jeu de Boules of WK roeien! Heb je een neusje voor sport, wil je foto’s en een verslag maken. Wat we vragen is een goede beheersing van de Nederlandse taal, foto’s kunnen maken die gebruikt kunnen worden en weten wat er speelt in de Zuidplasser en Waddinxvener sportwereld.

Gezocht: Bureauredacteur

Dagelijks komen er meerdere berichten binnen bij de redactie. Kan jij hierin het onderscheid maken van commerciële reclame en nieuwswaardige berichten? Haal jij eruit wanneer een persbericht vooral politieke propaganda is of echt een nieuwswaardige vraag? Kan jij nieuws online zetten als onze verslaggever bij een ongeval staat en foto’s en feiten doorstuurt? Dan kan jij vast ons helpen als bureauredacteur! Wat we vragen is een goede beheersing van de Nederlandse taal, een neusje voor nieuws en vaardigheden met ons redactiesysteem.

Gezocht : Foto- of videograaf

Ben jij goed in het vastleggen van nieuws in foto- en/of videomateriaal? Kan jij de andere redactieleden helpen om hun verhaal in beeld te versterken? Kan je jouw videomateriaal op een af andere manier in de format van Gouwe IJssel Nieuws te gieten? Dan kan jij ons vast helpen! Wat we vragen is kennis van fotografie en/of van videografie en eigen apparatuur.

Interesse?

Lijkt het wat om één deze dingen te gaan doen als vrijwilliger voor Gouwe IJssel Nieuws of wil je eerst nog meer weten? Heb je eventueel een andere specialiteit waarmee je ons kan helpen en dat graag wil doen? Neem vrijblijvend contact met op ons op info@gouweijsselnieuws.nl

Advertentie