8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Kappen van bomen in Waddinxveen nodig door iepziekte

In de gemeente Waddinxveen zijn 32 bomen, ondanks dat ze ingespoten zijn, besmet met de iepziekte. De iepziekte is een zeer agressieve schimmelziekte waar iepen aan dood gaan. De verspreiding van de ziekte gaat bovendien erg snel. Daarom is het nodig om zieke bomen meteen te kappen. Zo gaan we verdere verspreiding van de iepziekte tegen en beschermen we de iepen die gezond zijn.

De besmette bomen worden binnenkort gekapt om verspreiding van de ziekte tegen te gaan
In de week van 5 juni tot en met 11 juni worden 8 bomen aan de Tweede Bloksweg, 10 bomen aan de IJsermanweg en 14 bomen aan de Beijerincklaan gekapt. De Tweede Bloksweg en de Beijerincklaan zijn drukke wegen, daarom worden de bomen op deze plekken ’s avonds en ’s nachts gekapt. Zo beperken we de overlast voor verkeer zoveel mogelijk.

In het najaar planten we nieuwe bomen
Op de plekken waar de bomen gekapt worden, herplanten we in het najaar nieuwe bomen. In het najaar gaan bomen in rust en dat is de beste periode om een boom te planten.

Waddinxveen neemt maatregelen om besmetting te voorkomen
Ieder jaar worden iepen ingespoten tegen de iepziekte. Het kan voorkomen dat de bomen, ondanks de injectie, toch besmet raken. Dat is helaas gebeurd bij deze bomen. Door de iepen snel te verwijderen hoopt Waddinxveen verspreiding van de ziekte te voorkomen. In augustus worden de overgebleven iepen opnieuw gecontroleerd op de iepziekte.

Advertentie