8.5 C
New York
woensdag 4 oktober 2023

Graven in het verleden van steenplaats Klein Hitland (video)

Afgelopen week heeft wethouder Klovert de tentoonstelling ‘Graven in het verleden van steenplaats Klein Hitland’ in de oostelijke turfschuur van Steenovens Klein Hitland geopend door met afscheid nemende kinderburgemeester Thomas Schouten een kruiwagen met steentjes vanuit een oven naar de Turfschuur te vervoeren.

De tentoonstelling zal te bezichtigen zijn op 10, 11, 17, 18 , 24 en 25 juni 2023 van 10.30 tot 16.00 uur. De tentoonstelling toont het resultaat van recente onderzoeken en opgravingen. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de ontwikkeling van de steenplaats en het leven en werken op het steenovencomplex. De tentoonstelling is een onderdeel van het archeologie-project van de Stichting Steenovens Klein Hitland dat gesubsidieerd is door de provincie Zuid-Holland.

Rob Stolk heeft in het kader van dit archeologie-project een boek geschreven . Het gaat over de laatste bevindingen en vondsten, het onderzoek naar achtergronden van de betrokken steenfabrikanten en hun (familie-)relaties met andere steenfabrieken, de ontwikkeling van het bakproces, de impact van de baksteenindustrie op de samenleving en het leven en werken op de steenplaats.

Advertentie