8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Lach en een traan bij afscheid Kinderburgemeester Thomas Schouten (video)

Op 6 juni was het echt de laatste dag voor kinderburgemeester Thomas Schouten in de gemeente Zuidplas maar niet voordat zowel wethouder Klovert als burgemeester Weber voor de voltallige gemeenteraad afscheid van hem namen.

Wethouder Klovert had het over dat Thomas hem aanzette om een wedstrijd te doen op een stormbaan en herinnerde dat ze samen zich verbaasd hebben over een mozaiek. Klovert noemde de ontvangst van Prinses Beatrix bij de Molenviergang in Zevenhuizen wel het meest bijzondere uit deze periode.

Burgemeester Weber haalde ook deze gebeurtenis aan maar had het ook ver dat hij in Moerkapelle en Zevenhuizen de dorpen op een kar heeft gezien terwijl het koud was en dat hij al vroeg mee ging naar de aubades in de dorpen op Koningsdag.

Thomas dankte beidenen de andere wethouders voor deze mooie periode en had het emotioneel moeilijk met het afscheid, wat weer oorzaak was van emotie bij wethouder Klovert. Die dankte ook de leden van de oide kindergemeenteraad. Naar verluid hebben ze wethouder Klovert niet zo gek kunnen krijgen dat hij een dansje heeft gedaan.

Na alle dankwoorden heeft Thomas de keten overgedragen aan Saar Hoogendoorn, die de nieuwe kinderburgemeester is.

Advertentie