8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Kordaat optreden judolerares voorkomt brand Gideonschool Nieuwerkerk

Op vrijdagmiddag 9 juni werd om 17:33 uur meerdere korpsen van de brandweer opgeroepen voor een brandmelding bij basisschool de Wingerd aan het Kroonkruid in Nieuwerkerk aan den IJssel. Uiteindelijk bleek het om een brand in een doos met papier die stond in de binnenspeelplein van de Gideonschool waar op dat moment Judoles in de gymzaal van de school boven dit binnenspeelplein.

Bij deze judoles kwam een leerling water vragen omdat er iets aan het branden was. De lerares bedacht zich geen moment, rende naar beneden en gooide de doos naar buiten op de speelplaats. Hierna kon de doos, door het elders in het gebouw aanwezige medewerkers, worden geblust. Tijdens het naar buiten brengen zag de judolerares wel tieners wegrennen. Het had heel anders kunnen aflopen als de brand niet gelijk ontdekt was.

Ondertussen waren er brandweervoertuigen uit Rotterdam, Capelle, Boskoop en Nieuwerkerk aan den IJssel onderweg naar de school. Toen bleek dat het vuur al onder controle was, is de brandweer van Nieuwerkerk doorgereden en konden de andere voertuigen weer retour naar de kazerne. De brandweer heeft het binnenspeelplein geventileerd.

De politie heeft gegevens genoteerd van de aanwezige mensen en zal onderzoek gaan doen. Het gebouw is vaker doelwit van vandalisme, zoals te zien is aan een vernielde ruit. Wie iets gezien heeft, kan contact met de politie opnemen via 0900-8844

Advertentie