8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Zuidplas waarschuwt voor de hitte

Het KNMI verwacht dat de temperaturen dit weekend overdag de 30 graden aantikken of zelfs meer. Goed om hier rekening mee te houden door u goed in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor als u de zon in gaat, genoeg te drinken en het vooral wat rustiger aan te doen als het zo warm is.

Voor meer informatie verwijst de gemeente graag naar www.hollandsmiddenveilig.nl/extreem-weer-hitte(externe link). Wie het actuele weer wil volgen, kan dit doen op de website van de Nieuwerkerkse weerman Leen de Koning https://www.leendekoning.nl/

Weersvooruitzicht 9 juni door Leen de Koning

Vandaag kwam voor het eerst dit jaar de temperatuur boven de zomerse grens van 25 graden uit in onze regio. Er stond een matige wind uit het oosten tot  noordoosten. Het werd rond de 28 graden. Komende avond en nacht zijn er opklaringen en er staat maar weinig wind uit het  noordoosten. Het koelt af naar 16 graden.

Morgen is er veel zon en er is nauwelijks bewolking.  De wind is matig en waait uit het oosten tot noordoosten. In de middag wordt het 29, lokaal wellicht net aan 30 graden. In de nacht van zaterdag op zondag is het vrij helder en bij weinig wind koelt het af naar 17 graden. Het blijft overal droog.

Zondag wordt opnieuw een dag met veel zon en weinig tot geen bewolking. Het blijft overal droog. Bij een matige wind uit het oosten loopt zondagmiddag de temperatuur op naar 29 à 30 graden. Bij een temperatuur van 30,0 graden of meer spreken we van een tropische dag. In de nacht naar maandag koelt het af naar 16 graden.

Advertentie