8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Druk bij open dag Brandweer Zevenhuizen (video)

Het was druk op 10 juni tijdens de open dag van de brandweer Zevenhuizen-Moerkapelle in Zevenhuizen. Het vrijwilligerkorps moest op laatste moment nog van alles regelen want meerdere eenheden konden niet komen door een zeer grote brand in Ter Aar. Maar met een ander programma maakte het niet veel uit voor vele bezoekers op deze warme dag.

Uiteraard toonde het korps de eigen voertuigen maar het team Digitale Verkenning van de brandweer Rotterdam Rijnmond was aanwezig met diverse drones voor binnen en buiten. Dit team had ook een kleine blusrobot meegenomen die tussen de vele bezoekers zijn weg wel vond.

De jeugdbrandweer mocht de eerste demonstratie doen en met letterlijk een kink in de kabel die verholpen moest worden, liet men zien dat men al prima om kunnen gaan met de waterslangen en de spuiten. In de ambulance liet de ambulance verpleegkundige zien hoe het voelt om op de brancard te liggen, welke apparatuur er aanwezig is of om de ambulance helm op te zetten.

De zogenaamde Cobra Cutter van het brandweerkorps Ouderkerk aan den IJssel liet zien hoe sterk dit stuk gereedschap was. Een plank hout kan met enkel de sterke waterstraal worden doorboord en met een betonnen of stalen muur wordt er een gat verkregen door abrasieve, speciale gritstraal middelen in de waterstroom toe te voegen. Eenmaal door de muur kan direct de brand worden afgekoeld. Tijdens de open dag waren hier meerdere demonstraties van.

De brandweer Zevenhuizen zelf gaf een demonstratie, samen met het ambulancepersoneel, van het bevrijden van een bekneld slachtoffer die door knipwerk uit een auto gehaald werd. Met het mooie weer en de vele kinderen die graag later bij de brandweer willen, kan de brandweer terugkijken op een geslaagde open dag!

Meer foto’s op ons Facebook album

Advertentie