8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Zwemwater Zuidplas en Nesselande betrouwbaar

Het zwemwater van de Zevenhuizerplas en in de Eendragtspolder is van goede kwaliteit en met warme dagen in het verschiet laat de OmgevingsDienst Midden Holland via zwemwater.nl weten dat het veilig zwemmen is bij het strand van Oud Verlaat (strand Zevenhuizerplas Noordzijde) als bij Rotterdam Nesselande (strand Zevenhuizerplas).

Het water aan de Zevenhuizerplas staat al lange tijd bekend als veilig, al 10 jaar is er bijvoorbeeld geen blauwalg geconstateerd. Voor het eerst wordt dit jaar ook het water in de Willem-Alexander roeibaan gecontroleerd. De Willem-Alexanderbaan heeft een zwembaan (baan 9) bedoeld voor openwaterzwemmers. Baan 1 tot en met 8 is bedoeld voor roeiers en verboden om in te zwemmen.

Aan de overkant bij de Rotte is het water van de Bleiswijkse Zoom minder betrouwbaar. Volgens Zwemwater.nl is er een waarschuwing vanwege een bijzondere omstandigheid; er zijn meldingen huidklachten binnengekomen, rode bultjes en jeuk, het water wordt nader onderzocht. De Reeuwijkse plassen hebben ook een wisselend beeld, het surfstrand bij de Reeuwijkse Hout is veilg maar de Plas Elfhoeven heeft door blauwalg een negatief Zwemadvies.

Advertentie