8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Workshop over het trainen van je voet in Zevenhuizen op vrijdag 23 juni

In de overtuiging dat gezonde voeten blote voeten zijn organiseert Voetentraining op vrijdag 23 juni de eerste landelijke Bevrijd je voetendag. Op deze dag ervaren we hoe fijn het is om op blote voeten te wandelen, rennen en spelen. In de regio Rotterdam/Gouda organiseert een plaatselijke gezondheidsprofessional een activiteit.

Zevenhuizen: workshop voetentraining

Fysiotherapeut Nancy van der Hoek uit Zevenhuizen geeft een workshop over het trainen van je voeten. Inhoudelijk sluit het aan bij het thema van Bevrijd je voetendag, waarover verderop in dit persbericht meer. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen over de eigen voetgezondheid. Adres: Nijverheidscentrum 42, Zevenhuizen; tijd: 19:30 tot 22:00 uur; website: nancyvanderhoek.nl.

Over Bevrijd je voetendag

Eén op de vier mensen in Nederland heeft last van zijn of haar voeten. Eén op de vijf heeft geregeld last van zijn of haar rug. En jaarlijks overlijden duizenden door of na een val. Het kost de samenleving miljarden. En dat komt allemaal doordat we op stevige schoenen lopen.

Mensen beschermen de voeten veel te goed met ons moderne schoeisel. Hierdoor wordt de voet lui, met allerlei voetaandoeningen tot gevolg. Denk aan nare kwalen als een scheve grote teen (hallux valgus) of hielspoor. Die veel te goede bescherming maakt de voet tot de slaaf van de schoen. Of, zo je wil, de schoen is het korset van de voet. De voet is niet meer vrij om te bewegen, hij zit klem. De voet vraagt juist om beweging. Dus: weg met die schoen. Anders loopt men vast, letterlijk en figuurlijk.

Gezonde voeten worden uitgedaagd. Gezonde voeten zijn blote voeten. Om aandacht hiervoor te vragen organiseert Voetentraining op 23 juni de eerste landelijke Bevrijd je voetendag. Honderden mensen doen mee. Met activiteiten op scholen, bij behandelaren van voeten en in de natuur, zoals:

· Blote voeten wandelingen

· Spelen op blote voeten op het schoolplein

· Bewegen op blote voeten

· Langste waslijn met schoenen ooit

Schoenen zijn het begin van de ellende

Cocky Hoogeveen, initiatiefneemster van Bevrijd je voetendag, ziet als fysiotherapeute al meer dan 40 jaar mensen met voetklachten. Zij vertelt: “Schoenen en steunzolen zijn het begin van de ellende. Schoeisel is een keurslijf voor je voeten. De schoenenindustrie stelt dat hun ‘goede’, ‘stevige’ schoenen bescherming geven, maar in feite zijn ze een korset voor je voeten. En in modieuze schoenen zoals pumps misvorm je je voeten zelfs.”

Weg met de mythe van stevige schoen

Hoogeveen vervolgt: “Het wordt tijd dat we de hardnekkige mythe van de stevige schoen loslaten. Van jongs af aan krijgen we te horen dat onze voeten ondersteuning nodig hebben. Niets is minder waar. Het dragen van stevige schoenen maakt onze voetspieren vooral heel lui. Met voet- en houdingsklachten tot gevolg. De oplossing is je voeten gezond te houden, en dat doe je het best op blote voeten. Kijk maar eens naar de mensen die nooit op schoenen lopen. Die hebben geen last van hun voeten.”

Alle informatie over Bevrijd je voetendag vind je hier: https://bevrijdjevoeten.nl/

Voetentraining

Bevrijd je voetendag is een initiatief van Voetentraining. Voetentraining is een bedrijf dat online trainingen biedt aan mensen die voet- en houdingsklachten hebben.

Advertentie