8.5 C
New York
woensdag 1 mei 2024

‘Ik dacht dat het als 50-plusser moeilijk zou zijn’

De afgelopen weken hebben weer twee van de deelnemers aan Jobhulpmaatje in Waddinxveen een passende baan gevonden. Zoals Maha, die met de hulp van haar maatje Jaap sterker in haar schoenen kwam te staan

Dat Maha zou kunnen werken als begeleider bij een maatschappelijk organisatie, dat had ze zelf nooit gedacht. Het was haar jobmaatje Jaap die haar motiveerde en in haar geloofde. En terecht, want die baan, die heeft Maha nu!

Maha nam vorig jaar contact op met JobHulpMaatje Waddinxveen omdat ze behoefte had aan een maatje die met haar mee kon denken. Met haar HBO-opleiding in Irak op zak en met ervaring als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk, wilde ze het liefst aan de slag in de maatschappelijke dienverlening en mensen helpen. Ze had echter geen goed beeld van wat ze zou kunnen doen of welke weg ze daarvoor kon bewandelen. Jaap wilde haar graag helpen en zo gingen de twee aan de slag met het in kaart brengen van haar kennis, vaardigheden en ervaring en het maken van een sterk cv.

Maha: ”Jaap heeft mij doen inzien dat ik meer kan dan ik zelf dacht. Door zijn vertrouwen in mij kwam ik sterker in mijn schoenen te staan en durfde ik voor mijn ambitie te gaan.”

Dit kwam mooi samen met de hulp die Maha kreeg van haar consulent bij Gemeente Waddinxveen. Op basis van de ambitie en mogelijkheden van Maha dacht hij met haar mee en introduceerde haar bij passende organisaties. Wat haar in gesprek bracht met haar huidige werkgever.

Maha: Ik dacht dat het als 50-plusser moeilijk zou zijn om een passende baan te vinden. Ik had niet durven dromen dat ik nu het werk doe waar ik in Irak voor opgeleid ben en waarbij ik kwetsbare mensen kan ondersteunen. Ik ben dankbaar voor de tijd die Jaap erin gestoken heeft om mij te helpen.

Voor iedereen in dezelfde situatie die nog twijfelt om zich aan te melden bij JobHulpMaatje wil ik zeggen: vraag om hulp, geef niet op en doe het gewoon!”

Meer informatie op https://jobhulpmaatje.nl/

Advertentie