8.5 C
New York
woensdag 1 mei 2024

Jongen gered uit Zevenhuizerplas – petitie gestart tegen het vlot

Op dinsdagmiddag 13 juni is er een jongen tijdens het zwemmen niet meer boven gekomen in de Zevenhuizerplas bij het strand van Rotterdam Nesselande. Nadat dit bekend werd is er groot alarm geslagen en zijn de brandweerkorpsen uit Nieuwerkerk aan den IJssel, Gouda, Rotterdam, Schiedam en Capelle gealarmeerd.

In het ondiepe gedeelte is gezocht met hulp van de badgasten door een lijn in het water te maken. Na een half uur vonden duikers van de brandweer de jongen en hebben hem met spoed naar de kant gebracht. Het inmiddels ter plaatse gekomen team van de traumahelikopter heeft met de brandweer en ambulance personeel de reanimatie gestart. Hierbij is een zogenaamde ECMO aangesloten, een draagbare hart-longmachine.

De jongen is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe hij er aan toe is.

Foto : Nieuws op Beeld

Petitie tegen het vlot.

Inmiddels is er een petitie gestart Verwijder het vlot in Nesselande – Petities.nl om het houten vlot net na de ballenlijn te verwijderen uit de Zevenhuizerplas. De initiatiefnemer stelt dat, namens de inwoners van Nesselande, het vlot van Nesselande in de Zevenhuizerplas trekt ongeoefende zwemmers aan en dat er diverse incidenten, zelfs met dodelijke afloop waren.

Advertentie