8.5 C
New York
zaterdag 21 september 2024

BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA bereiken akkoord bestuur Zuid-Holland

De onderhandelende partijen in de provincie Zuid-Holland hebben een akkoord bereikt. Formateur Arie Slob: “De afgelopen maanden is door de Zuid-Hollandse onderhandelaars hard gewerkt om tot een akkoord te komen. Gisteravond is het akkoord bereikt. Met dit akkoord zetten zij nadrukkelijk het belang van inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers van Zuid-Holland voorop, door samen te werken en tegenstellingen te overbruggen. De komende vier jaar gaan BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA vol vertrouwen met elkaar aan de slag.

De fractievoorzitters Hans Veentjer (BBB), Jeannette Baljeu (VVD), Sinan Özkaya (GroenLinks), Anne Koning (PvdA) en Meindert Stolk (CDA) presenteren het akkoord aanstaande maandag aan de pers. De verwachting is dat het nieuwe college van Gedeputeerde Staten begin juli kan worden geïnstalleerd.

Bijna alle huidige coalitiepartijen gaan door, de BBB vervangt de ChristenUnie/SGP gedeputeerde. Het is nog niet bekend wie welke portefeuille gaat krijgen en welke thema’s er voor Zuidplas van belang zijn.

Advertentie