8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Boodschappenkast opent nieuwe opslag- en inpaklocatie

Stichting de Boodschappenkast opent in het A20 Trade Center een nieuwe opslag- en inpaklocatie om zo de tassen voor de klanten in te pakken met eten. Daarna worden deze tassen naar de uitdeellocatie in het Hervorm Centrum in Nieuwerkerk aan den IJssel gebracht alwaar op zaterdag voor het uitdelen, de verse waren worden toegevoegd.

Nynke Bosselaar vertelde dat het begon met een paar tassen en dat haar zolder en deel van de huiskamer als opslag werd gebruikt. Via opslag op verschillende plekken is er in het A20 Trade Center nu een echte goede werkruimte ingericht, mede door donatie van het A20 Trade Center zelf. Eigenaar Danny van Vliet fiestte eerder al een keer 50.000 euro bij elkaar voor deze organisatie.

De Boodschappenkast biedt acute hulp aan voor mensen in geldnood die niet terecht kunnen bij de voedselbank door wat voor reden dan ook. Op dit moment zijn dat 40 gezinnen en volgens Bosselaar is dit iets minder omdat er nu vakantiegeld is overgemaakt. Wethouder Schuurman roemde de rol van de Boodschappenkast en mocht samen met Danny van Vliet en Nynke Bosselaar de opening verrichten.

Vlak hiervoor werd Bosselaar nog overvallen door een aantal cheques van het A20 Tradecenter, Reijm Nieuwerkerk, Workwise, Sprengelmeijer trucks, Geode Vastgoed en KMN. Er waren nieuwe tassen voor de klanten maar deze worden ook verkocht aan een ieder, zodat de tassen straks ‘gewoon’ zijn in de winkels. Danny van Vliet gaat volgend jaar weer fietsen en in samenwerking met de Boodschappenkast mensen voorzien van duurzame middelen om zo iets te doen aan duurzaamheid maar ook de energierekening lager te maken voor deze huishoudens.

Advertentie