8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Genieten van spel, sport en poffertjes bij de G-Olympics (video)

Op woensdag 21 juni organiseerde de Sportstichting Zuidplas, zoals elk jaar, een speciale versie van de olympische spelen, de G-Olympics voor mensen en kinderen met een verstandelijke beperking. Bij de start van de middag legt Miranda van de Sportstichting de belangrijkste regel uit: “Alles mag maar niets moet”.

Met die regel mag een ieder zijn die hij of zij wil zijn. De deelnemers kunnen interactief spel met een bal tegen de muur gooien, zijn er tennis en kickboks clinics, is er stopdance verzorgen de vrijwilligers van Tumo een turncircuit. Vaste gasten zijn de vrijwilligers van de IJsselvogels die buiten les in korfbal geven en kunnen de deelnemers smullen van de poffertjes die worden gebakken.

De deelnemers komen van diverse instellingen en dagbestedingen in en rond de gemeente Zuidplas. De dag wordt gestart met een massale High-Five voor de deelnamers van wethouder Zijlstra, die een driewerf hoera kreeg voor zijn verjaardag. Maar high-five is leuk, meedoen en plezier hebben en de poffertjes eten is genieten voor de deelnemers.

Advertentie