8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

NGV valt in de prijzen op Districtfinale Zuid-Holland

Bij de Districtfinales turnen van Zuid-Holland die afgelopen weekend in het Topsportcentrum Rotterdam gehouden werden, heeft turnvereniging NGV zich knap in de prijzen weten te turnen.

Op zaterdag 17 juni mochten de jeugdturnsters Esmée Wiske, Dané Boer en Tess ten Berge op de teamfinale in actie komen. Zij vormde een samengesteld team met twee turnsters van de vereniging Synergos. Het team begon hun meerkamp sterk op balk, dat voortgezet werd op de vloer. Na de altijd spectaculaire sprongen en mooie oefeningen aan de brug was het wachten op de puntentelling. Het teamtotaal van 89.433 bleek uiteindelijk genoeg om de zilveren medaille in ontvangst te mogen nemen.
Bij de categorie Middenbouw 4 kwamen bij de pupillen 1 Luce de Mooij en Sara van Deijl uit voor hun meerkampfinale. Deze dames begonnen met goede oefeningen op de brug. Met een 11.933 werd Sara op dit onderdeel zelfs 1e! Op het onderdeel balk werd Luce met een scoorde van 13.500 een knappe 3e plaats te behalen. Sara moest de balk helaas vroegtijdig verlaten, maar scoorde alsnog een 12.450.  De daarop volgende vloer wist Sara met een stralende oefening een score van 12.467 te behalen en werd hiermee 3e! Als laatste turnden de dames het onderdeel sprong. Sara scoorde een 13.625 en ontving zelfs complimenten van de jury waarmee ze 1e op dit toestel. De prijsuitreiking was spannend want de punten lagen erg dichtbij elkaar, maar Sara mocht met een puntentotaal van 50.475 op het bronzen podium plaatsnemen! Luce werd met 49.483 10e.
Op zondag 18 juni mocht Mirthe van Velzen (foto) in actie komen op haar meerkampfinale. Mirthe begon met een strakke brugoefening en  scoorde een 13.133. Op balk turnde zij een stabiele oefening met mooie onderdelen. De jury was echter streng en zij kreeg een 11.600. Op vloer turnde zij een prachtige oefening die werd beloond met een 14.600! Hiermee werd zij heel knap 2e op dit onderdeel. Bij het laatste toestel sprong scoorde Mirthe een mooie 13.625. Met een puntentotaal van 53.058 mocht Mirthe zeer verdiend op het bronzen podium plaatsnemen!
Advertentie