8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

De provincie Zuid-Holland trekt de dorpen en steden in maar slaat Zuidplas over

Deze week is het nieuwe coalitieakkoord van de provincie Zuid-Holland gepresenteerd. Een belangrijk onderdeel is om het contact met de inwoners van de provincie te versterken. Vanaf vrijdag 23 juni staat de provincie in 8 verschillende steden en dorpen in de provincie om te horen wat de wensen en behoeften van de inwoners zijn. Wat hebben zij nodig van de provincie? Wat kan er beter? Het geeft de provincie de mogelijkheid om bij de bron te checken wat er leeft en speelt bij de inwoners. 

Maar wie naar de agenda kijkt ziet geen lid van Gedeputeerde Staten in Zuidplas of Waddinxveen komen. Rotterdam Centrum is de dichtsbijzijnde bijeenkomt. Dat is bijzonder te noemen omdat de provincie nogal ergens over gaat voor het gebied. Neem nu het middengebied, de Provincie Zuid Holland heeft een dikke vinger in de pap tot de bouw het Vijfde Dorp en de dagelijkse ellende op de N219 nu al. Maar Zuidplas, Zuidplaspolder of N219 komen geheel niet voor in het coaltieakkoord. De bouw van het vijfde dorp gaat door ondanks dat de BBB in de campagne juist hier tegen leek te zijn.

Naast deze tour is er een aanvullend online onderzoek naar de vraag wat de inwoners van onze provincie van belang vinden over de inrichting van hun eigen (leef)omgeving. Dat zoethoudertje is er wel met als doel dat de provincie de communicatie en inwonersparticipatie nog beter afstemmen op de behoefte van de Zuid-Hollanders. Dat onderzoek volgt in juli waarbij de ruimtelijke puzzel centraal staat.  Maar de Zuidplaspolder blijft anoniem in een hoekje geduwd en lijkt de weerstand als ruilmiddel op een zijspoor gezet, samen met Waddinxveen.

Advertentie