8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Vleessie FC wint BedrijfsZomerAvondVoetbal toernooi v.v. Moerkapelle 2023

Op een druk bezochte finaledag was het Vleessie FC uit Moerkapelle dat dit jaar de 40-ste editie van het BedrijfsZomerAvondVoetbal (BZAV) toernooi bij v.v. Moerkapelle wist te winnen. In een leuke wedstrijd tegen Panters wist Vleessie FC uiteindelijk met 2-1 de overwinning veilig te stellen. De Fair-Play cup was dit keer voor FC PORTA NOVA/SGL dat dit jaar net iets sportiever was dan nieuwkomer Bredefleur. De penalty’s werden het beste genomen door KG Strijders dat dit iets beter deed dan andere nieuwkomer: Jan Spek Rozen BV.

Omdat het dit keer de 40-ste keer was dat het BZAV toernooi bij v.v. Moerkapelle georganiseerd werd en er iets meer te vieren was dan voorgaande jaren, had de organisatie er dit jaar voor gekozen om de plaatsingswedstrijden en grote finale op zaterdag 1 juli halverwege de middag te laten beginnen. Er was langs het veld een terras opgebouwd, er kon zowel boven in de kantine als beneden een consumptie worden gehaald. Meevaller was dat het weer werd gedurende het evenement steeds beter werd. Vanaf 15:30 uur gingen de wedstrijden van start en was traditioneel vermaak voor de kinderen; een springkussen, professionele schmink van Pien en ijsjes van een echte ijscoman die zeer in de smaak vielen. Tijdens en na de laatste wedstrijden zorgde dweilorkest ‘De Waaghalzen’ uit Gouda voor de nodige sfeer. Na de prijsuitreiking werd het toernooi besloten met de traditioneel oergezellige feestavond m.m.v. DJ Tak tak en surprise act ‘Barry Badpak’. De finalewedstrijd was er weer eentje om niet snel te vergeten.

Er was veel publiek langs de lijn en op de terrassen beneden en boven bij de kantine. Het dweilorkest zorgde verder voor de gezellige sfeer tijdens deze finale. Ook de wedstrijd was van een hoog niveau. Nadat men eerst wat rookpotten had onstoken zorgde goed combinatiespel aan beide zijden voor een aantrekkelijke wedstrijd. Panters begon goed en kwam halverwege de eerste helft met de 0-1 als tussenstand op het scorebord. Al snel was het Vleessie FC dat reageerde en de gelijkmaker scoorde. Vlak voor het einde van de eerste helft was het weer raak voor Vleessie FC, 2-1. Na de rust werd er nog fanatieker gestreden. Panters ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker en Vleessie FC had kansen in de counter om een grotere voorsprong op het scorebord te zetten. De goedleidende scheidsrechter Haider Algezaeiry, die assistentie had van Ad van der Kraan en Joop Kok, had wel een kaartje nodig om de spannende wedstrijd in goede banen te leiden. Gevaar genoeg voor de doelen van beide partijen, maar de stand veranderde niet meer. Hierdoor werd Vleessie FC voor het eerst sinds het bestaan van dit toernooi de verdiende winnaar!

Eindstand van BZAV 2023 V.V. Moerkapelle:

  1. Vleessie FC
  2. Panters
  3. Jan Spek Rozen
  4. De Keet Moerkapelle
  5. De Rooij Autotechniek
  6. STEF Transport Bodegraven B.V.
  7. Van der Linden Groep Waddinxveen
  8. Baker Tilly-Perdijk
  9. KG Strijders
  10. Bredefleur
  11. Slurp
  12. DECA Print
  13. FC PORTA NOVA/SGL

Sportiviteitsprijs – Fair play cup: FC PORTA NOVA/SGL

Penaltybokaal: KG Strijders

Omdat Poule A uit 7 teams en Poule B uit 6 teams bestond moesten de scores voor Sportiviteit- en Penalty bokaal worden teruggerekend naar een gemiddelde score per wedstrijd.

De gemiddelde sportiviteitsscore, beoordeeld door de scheidsrechters, was 8.23 per wedstrijd wat beter was dan vorig jaar (8.1). Winnaar FC PORTA NOVA/SGL scoorde 9.26 en Bredefleur was tweede met 9.08. De strijd om de penaltybokaal werd uiteindelijk door KG Strijders gewonnen met 60 punten (10 per wedstrijd) wat 0.20 meer was dan Jan Spek Rozen (9.8). Zo is het toernooi in 5 weken gehouden. Op 30 mei werd er gestart met 13 teams in 2 poules en 2 kruisfinales en een plaatsingsronde werden er in totaal 44 wedstrijden onder leiding van 12 (+1 reserve) scheidsrechters bij goede weersomstandigheden gespeeld.

De EHBO had wel wat werk maar de wedstrijden werden in een goede sfeer gespeeld. En ook heel belangrijk, bleef het na afloop van de wedstrijden in de kantine vaak heel gezellig. Wel had de organisatie van de poulewedstrijden dit jaar wat meer werk, vlak voor de start van het toernooi moest een deelnemend team zich noodzakelijk terugtrekken. Er werden, meer dan normaal, wedstrijden van speeldatum verzet. Ook moesten er, wegens afzegging, twee wedstrijden met een reglementaire uitslag in de stand worden verwerkt. Dit was erg jammer voor de spelers, teams en vrijwilligers die wel graag willen dat er gevoetbald wordt. Hopelijk kunnen we dit in de volgende editie voorkomen. Uiteindelijk kunnen deelnemers, BZAV commissie en v.v. Moerkapelle kunnen weer terugkijken op een goed verlopen toernooi wat volgend jaar hopelijk voor de 41ste keer georganiseerd gaat worden.

De BZAV-commissie van v.v. Moerkapelle dankt alle deelnemers, scheidsrechters, barpersoneel, sponsors, EHBO, artiesten en overige vrijwilligers die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt.

Advertentie