8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Rolling’90 wil buiten oefenplek terug

De Moerkapelse rolschaatsvereniging Rolling’90 wil haar buiten oefenplek terug die zij in het verleden in het dorp had. Hiervoor pleitte voorzitter Ciska Dijkema tijdens haar inspraak tijdens de gemeenteraadvergadering afgelopen week.

De vereniging had in het verleden een plek bij de school waar gebruik van gemaakt kon worden, net als de voetbalverenging en de tennisvereniging. Volgens haar zijn deze verenigingen wel gecompenseerd maar Rolling’90 niet. Corona maakte het voor de vereniging nog erger, binnen oefenen kon niet meer en noodgedwonden moest men uitwijken naar Zoetermeer.

Dijkema heeft de afgelopen tijd diverse projectleiders leren kennen en weer afscheid van genomen maar tot een oefenplek is het nooit gekomen. Eindelijk leek er licht aan het einde van de tunnel maar daar bracht een appje van de laatste projectleider verandering in, het project was in verband met de mogelijke bezuinigingen op hold gezet.

Dijkema snapt de noodzaak en wil graag meedenken met een alternatief maar haar hart gaat dan uit naar een veld van 22 bij 44 meter van dubbelcoated asfalt, dat laatste om de slijtage te beperken aan de rolschaatsen. Wethouder Zijlstra zegde later tijdens de vergadering om te kijken wat hij kan doen en gaat met de vereniging in overleg.

Advertentie