8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Gemeente en Groeneweg geen stap verder na overleg verhuizing

De gemeente Zuidplas en de Zevenhuizenze voetbalvereniging zijn nog steeds geen stap dichter bij elkaar gekomen. Groeneweg m0et haar huidige locatie verlaten voor nieuwbouw maar is van mening dat de gemeente te weinig teruggeeft voor de nieuwe locatie in de Swanladriehoek. Het onderwerp kwam weer in de gemeenteraad ter sprake.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 4 juli sprak bestuurslid C. Roos in namens de vereniging en schetse het grote onbegrip. De vereniging zegt een accomodatie nodig te hebben van 1124 m² volgens de berekening van de vereniging volgens de KNVB normen. De gemeente Zuidplas wil in het overleg niet verder dan 1000 m² volgens de heer Roos. Hij is nog steeds van mening dat men er uit kan komen. Volgens hem gaat de 124 m² vooral gebruikt worden voor parkeren en voor een sponsorhome. Roos verteld dat hij nog steeds teleurgesteld is dat een brief van een van de eerdere projectleiders ineens een concept bleek.

Wethouder Schuurman beaamt de patstelling maar ging met goede moed het gesprek met Groeneweg in laat hij de raad weten. Schuurman hoopte op wederzijds begrip en heeft excuus gemaakt over rommelige gang van zaken met de brief. Zijn conclusie was dat in het gesprek helaas niet bleek om zijn doel te te bereiken en wederzijds begrip te krijgen. Schuurmijn blijft bij de sobere en doelmatige vervanging van oud voor nieuw en gaat niet verder van 1012 m² en alles meer is voor de rekening van de vereniging.

Raadslid van Drenth (NEZ) vroeg hoe hij de groei zag van de vereniging met het aantal vierkante meters, Groeneweg is qua ledental fors gegroeid. Schuurman zag daar geen beperking in ruimte in. Adriaanse (D66) maakte zich zorgen over of kinderen straks nog wel kunnen sporten. Schuurmans zei dit toe en dat desnoods de gemeente gaat bouwen en Groeneweg dat gaat huren. Hij zei met klem dat dit bouwen en verhuren zeker niet geen voorkeur heeft maar men wel alternatieve scenario’s aan het maken is. Molenaar (VVD) verzocht om na het reces dit los te bespreken.

Advertentie