8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Raadscommissie wil nog niet besluiten over onteigening Knibbelweg-Oost

De raadscommissie Ruimtelijke Plannen van de gemeente Zuidplas wil nog geen besluit nemen over de besluitvaardigheid van het voorstel om van twee eigenaren gronden te onteigenen. Het college van B&W had het al als hamerstuk op de raadsagenda gezet maar mag nu eerst aan de slag met de vragen van de raad om meer informatie. De commissie wil het dan terug zien in een raadscommissie en als men tevreden is, mag het pas ter besluitvorming aan de gemeenteraad.

Een van de eigenaren sprak zelf in en gaf aan dat voor hem het niet om het geld gaat maar vooral omdat hij graag een kavel wat blijft behouden, bebouwd mag worden. Hij had voornamelijk gesproken met iemand van de ontwikkelaar en weinig met de gemeente. De andere eigenaar had een makelaar die voor hem insprak en die hekelde de manier waarop het proces was gegaan.

De commissie stelde vast dat het bestemmingsplan nog niet defintief was maar volgens wethouder de Haas zijn dit twee losse zaken. Toch gaf de wethouder toe dat als de Raad van State het bestemmingsplan vernietigd, er geen onteiningsgronden zijn. Inmiddels was bekend dat er bezwaar is gemaakt bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan.

De commissie wilde na het horen van de insprekers weten wat er vast is gelegd in de gesprekken. Omdat dit vertrouwelijke informatie is, zal dit later worden toegestuurd aan de commissie.

Meerdere commissieleden vroegen hoe het zat met het niet willen geven van een bouwvergunning. Wethouder Schuurman was van mening dat dit niet kon omdat dit in strijd is met de structuurvisie en het aan de gemeenteraad was om dat aan te passen. De commissie bleef niet overtuigd dat het voorstel nu rijp was om een besluit over te nemen. De commissieleden benadrukten dat ze na het te nemen besluit, niets meer kunnen en daarom willen ze zeker zijn over waarover ze besluiten.

Advertentie