8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Volgende week Molenviergang in Zevenhuizen verlicht

Zaterdag 9 september is het weer Nationale Open Monumentendag en zijn de meeste historische monumenten in Nederland gratis bezichtigen zoals de Molenviergang in Zevenhuizen langs de Rotte in de Tweemanspolder!

Het is ondertussen een mooie traditie dat de molens van de Molenviergang tijdens de Nationale Open Monumentendag de gehele dag zullen draaien én ’s avonds in de verlichting staan. In de week voorafgaand aan deze dag zullen de molens vanaf dinsdag 5 september elke avond verlicht zijn. Vanaf zonsondergang tot ongeveer 22.30 uur. Op vrijdagavond 8 September zullen de molens draaien  terwijl de molens verlicht zijn.

Het is niet mogelijk om de molens van binnen te bezichtigen omdat ze bewoond zijn door de molenaars maar de molens zij van buitenaf al prachtig en indrukwekkend genoeg zijn om ze van zo dichtbij te kunnen bewonderen.

Het bijzondere dit jaar is, dat de floodlights vernieuwd zijn. De oude lampen waren aan vervanging toe en het was een grote wens van de molenaars om de lampen te vervangen met LED verlichting. Door middel van crowdfunding en giften van een aantal trouwe sponsoren, wordt er geld ingezameld om de nieuwe duurzame LED lampen te kunnen aanschaffen. Met veel dank aan alle gulle gevers zal deze nieuwe verlichting vanaf dinsdag 5 september voor het eerst gebruikt gaan worden.

De molenaars hopen op veel belangstelling van de lokale bevolking. Natuurlijk zijn de verlichtte molens schitterend om te fotograferen. Het zien van de verlichte molens is ook heel leuk voor de iets grotere kinderen, lekker spannend in het donker en fantastisch om selfies te schieten voor de verlichtte molens!

Voor wie de crowdfunding gemist heeft en graag willen bijdragen tot het behoud van de historische monumenten, dan kan dat door met een minimale jaarlijkse donatie van slechts 10 euro de Vereniging Molenvrienden te steunen. Het doel van de Vereniging is om de Molenviergang in stand te houden en te behouden voor toekomstige generaties. www.verenigingmolenvrienden.nl

Advertentie