8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Geen scholen met gevaarlijke ‘MuWi’ plafonds in Zuidplas

Na een incident in Rotterdam, waar een deel van een plafond naar beneden is gevallen in een klaslokaal, heeft Zuidplas de ODMH gevraagd om te onderzoeken of er scholen zijn in Zuidplas met deze bouwmethode die gevaar op kan leveren. Na onderzoek van drie mogelijke scholen blijkt dat deze veilig zijn. Dat laat het college van B&W in een informatienota weten aan de gemeenteraad.

De school waar de schade is aangetroffen, zijn gebouwd met het zogenoemde MuWi-systeem. Bij dit bouwsysteem, in Nederland toegepast van 1951 tot en met 1973, bestaat de vloer uit betonnen balkjes waartussen betonnen vulelementen zijn geplaatst. Bij de Rotterdamse school blijkt dat in een aantal gevallen de onderzijde van die vulelementen los te zijn geraakt. Bij dit incident is er niemand geraakt omdat alleen de leerkracht en een leerling in het lokaal was.

De omgevingsdienst Midden Holland heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de scholen die tussen 1951 en 1973 zijn gebouwd en deze bouwmethodiek is in Zuidplas niet toegepast.

Advertentie