8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Hondeweer of niet, drukte bij Hondenplons Nieuwerkerk (video)

Traditioneel organiseert de Sportstichting Zuidplas op de laatste openingsdag van het buitenbad bij het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel een hondenplons en mogen baasjes en honden gezamenlijk het water in. Dit jaar waren de weersvoorspellingen niet goed te noemen maar toch was het erg druk en tientallen honden genoten van het kikkerbadje, van het diepe bad, de glijbaan of om lekker te ravotten met elkaar op de speelweide.

Op de speelweide was een kleine markt met kraampjes ingericht met onder andere een fotostudio en een dierenart. Op het kunstgrasveld was er een demonstratie van baasjes met honden die op de meest spectaculaire manier frisbees vingen.

Normaal gaat het buitenbad iets later dicht maar doordat de zwemlessen nu weer starten in Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel is er geen personeel beschikbaar om toezicht in het buitenbad te houden. Dat dit nodig is bleek een aantal jaar geleden toen een jongentje op een onbewaakt moment in het diepe deel kwam en gered werd door de badmeester.

De aankomende maanden laat de sportstichting Zuidplas de baden leeglopen en kan, na een grote schoonmaakbeurt, het jaarlijkse onderhoud weer plaatsvinden.

Advertentie