8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Waddinxveense ouderen veilig op de fiets met programma Doortrappen

Dinsdag 12 september start in Waddinxveen de tweede editie van het programma Doortrappen. Als groeiend dorp in het Groene Hart vinden we veilig, gezond en plezierig fietsen heel belangrijk. Het programma Doortrappen heeft de ambitie om ouderen tot hun 100e veiliger te laten fietsen. Waddinxveen wil dat ouderen niet afstappen, maar doortrappen. Ouderen kunnen zich aanmelden voor 2 fietsinformatiedagen op 12 en 19 september. Tijdens die bijeenkomsten is er aandacht voor fietsveiligheid en fietsfitoefeningen. De teamchef van de politie geeft op 12 september om 13.30 uur het startsein voor de fietstocht.

Informatieve en actieve fietsinformatiedagen

De eerste bijeenkomst is op dinsdag 12 september van 10.00 tot 15.00 uur bij het Anne Frankcentrum en staat in het teken van fietsveiligheid voor ouderen. Er is ook een fietsencheck door Wielaard Fietsen. Na een gezamenlijke lunch staat er een korte fietstocht op het programma met o.a. aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Dinsdag 19 september is de tweede bijeenkomst, met aandacht voor fietsfitoefeningen van fysiotherapeuten.

Aanmelden kan tot 8 september

Dat kan bij Ad Both via adboth@planet.nl of via telefoonnummer 0182-615777 (na 18.00 uur). Geef bij de aanmelding uw naam, leeftijd en mailadres en telefoonnummer door. Na uw aanmelding krijgt u meer informatie over het programma. Voor de fietstocht heeft u een fiets met ondersteuning nodig. De kosten voor de 2 bijeenkomsten samen zijn €8,- inclusief koffie, thee en een lunch op dinsdag 12 september. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Doortrappen Waddinxveen doen we samen

Voor de uitvoering van de activiteiten en bijeenkomsten werkt de gemeente Waddinxveen samen met verschillende partners en vrijwilligers:

· ROV Zuid-Holland

· Veilig Verkeer Nederland

· Wielaard Fietsen

· Fysiotherapie Groene Hart

· Firma Van Noort

· Palet Welzijn

De Provincie Zuid-Holland ondersteunt het programma Doortrappen. Het heeft als doel om samen met Zuid-Hollandse gemeenten bij te dragen aan een veiliger fietsklimaat.


Advertentie