8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Kom ook naar de uitreiking van de cultuurprijs Waddinxveen

Op vrijdag 8 september 2023 reikt wethouder Brigitte Leferink de Cultuur- en Aanmoedigingsprijs uit. Zij doet dit tijdens het evenement WadCultureel. Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom in Cultuurhuys De Kroon. Daar wordt bekend wie van de 5 genomineerden met de prijs naar huis gaat. Wordt het Aleid Abels, Luuk van Gils, Carlijn Hoogeveen, Kuno Mooren of Stefan Vogels?

U bent 8 september welkom vanaf 16.00 uur

Dan is in Cultuurhuys De Kroon de inloop met koffie, thee en muziek door Klassieke Muziekschool Allargando. Om 16.30 uur begint het programma. De toegang is gratis.

Alle genomineerden leveren een belangrijke bijdrage aan het culturele leven van Waddinxveen 

Zo is beeldend kunstenares Aleid Abels al jaren op allerlei manieren betrokken bij cultuur in Waddinxveen. Van het samenstellen van exposities en lesgeven tot aan het verzorgen van interviews voor het tijdschrift van het Historisch Genootschap. Luuk van Gils is als acteur-performer in Waddinxveen bekend met zijn voorstelling Zwart/Zwart. Hij deelt zichzelf met het publiek in zijn monologen en theaterstukken. Singer-songwriter Carlijn Hoogeveen timmert aan de weg met haar tweede single ‘Hersteld’ die in juni 2023 uitkwam. Kuno Moorden treedt met zijn passie voor muziek op als live vinyl DJ met zijn Livin’ Jukebox. Maar hij zet zich ook in voor het benefietfestival ‘Wokkelblues’. Stefan Vogels brengt kunst en inwoners bij elkaar met ‘Waddinxveen Schetst’ en is samen met anderen bezig met het opzetten van een kunstuitleen.

Advertentie