8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Zevenhuizens feest op land, water en in de lucht

Jong en oud kwam op zaterdag 2 september naar het jaarlijkse dorpsfeest in Zevenhuizen.

Het toch meestal wel rustige dorp in Zuidplas werd deze dag omgetoverd tot een druk bezochte plek waar de gevestigde middenstand enthousiast gebruik van maakte.

In de Dorpsstraat stonden vele kramen met hebbedingen.

Deze arreslee met kerstmannen en vrouw vielen goed op in deze maand september. De vriendengroep ‘Santa’s Bikers & Trikers’ heeft een groot hart; kinderen krijgen gratis knuffels met een kaartje waarop het adres voor donaties te vinden is. Villa Expert Care is het goede doel, hier kunnen verstandelijk gehandicapte kinderen 24 uur per dag intensieve hulp krijgen. Santa’s Bikers & Trikers geeft fysieke donaties zodat er geen geld aan ‘de strijkstok’ kan blijven hangen.

Het plein bij de Jumbo werd verbouwd tot een ware kermis. Deze dame knipte de mega grote knuffelbeer bij een skill-spel.

Het jaarlijkse Oogstfeest is een mix van kraampjes met streekproducten, workshops, kinderactiviteiten en sociale initiatieven. Kortom een feest voor de hele familie.

Spierkracht en uithoudingsvermogen werden getest bij het hangspektakel boven water. Stefan won deze competitie van Rodian in de leeftijdsklassen 8 – 10 jarigen.

Lopen op het water blijft lastig in de aquaroller maar het word er niet minder leuk door.

Deze levensechte knuffels deelden high-fives uit aan de jongsten onder het publiek.

In deze racewagen met beeldschermen voor je neus waande je je een echte coureur.

Het oogstfeest-comité kreeg het voor elkaar Dries Roelvink te boeken voor het dorpsfeest.

Roelvink kreeg het publiek goed mee met zijn beste meezing-liederen. Zoals je op deze foto ziet was het Zevenhuizense feest leuk om te delen op Instagram: driesroelvink_official.

Na het optreden was er de mogelijkheid met de bekende Nederlander op de foto te gaan.

Menig fan liet deze mogelijkheid niet aan hen voorbij gaan.

Hoe gezellig om met je vrienden dit feest te vieren dat op deze plek voor ieder waar wils te eten en drinken kon halen.

De twee (meestal) vrolijke Rotterdamse zussen Beb en Toos maakten het toilet bezoek minder standaard als bij de meeste feesten en festivals.

Drie parachutespringers gaven een show weg door te landen op een veld achter de kerk. Éen parachute springer bezorgden diverse kijkers kippenvel door wel erg snel naar beneden af te dalen. Al snel werd door een van de sprekers van deze dag gemeld dat de springers alle drie weer gezond en wel met beide benen op de grond stonden.

Geen feest zonder muziek en drank, beide waren goed geregeld op het dorpsplein.

Coverband De Helden zorgden met nummers als Don’t stop me now van Queen, en Leef van André Hazes jr voor een meezing festijn.

De vrolijke sprekers Robin Metselaar en Geert van den Burg gaven de feestvierders net even dat beetje meer info over diverse activiteiten op deze dag. Daarbij ook een welverdiend woord van dank en applaus voor deze coverband.

Om half tien was het tijd voor een vuurwerkshow, dit luidde het einde van het feest in.

Er bleven nog vele feestgangers napraten op het dorpsplein waardoor de bezemwagen moeite had met het schoonmaken van de straten.

 

Foto’s en tekst: Jacolien Rog

 

 

 

Advertentie