8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Oudheidkamer Nieuwerkerk open op Open Monumentendag

De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel nodigt u van harte uit om op Open Monumentendag de hoeve ‘Nooit Gedacht’ aan de ’s-Gravenweg 6A, Nieuwerkerk aan den IJssel te bezoeken. Dit rijksmonument uit de 17e eeuw kan dan gedeeltelijk worden bezichtigd. De aanwezige Oudheidkamer met de permanente tentoonstelling over het leven en werken in Nieuwerkerk aan den IJssel in de vorige eeuw is dan geopend.

In de Oudheidkamer zijn verschillende multimediaschermen opgesteld met daarop beelden van oude beroepen en activiteiten op- en rond de boerderij. Ook worden er rondleidingen en demonstraties kantklossen, spinnen en houtdraaien gegeven.

Naast de permanente tentoonstelling is er een expositie van schilderijen van de vrienden van de Stichting Beeldende Kunst Zuidplas. Een aantal van de schilderijen heeft als thema “Levend Erfgoed”, het thema van de Open Monumentendag. Openingstijd: 10.30 tot 16.00 uur

Sluiting Oudheidkamer

9 september is tevens de laatste dag dat de Oudheidkamer dit jaar te bezoeken zal zijn wegens groot onderhoud aan de hoeve ´Nooit Gedacht´. U bent weer van harte welkom in 2024 en we hopen u dan weer te mogen begroeten.

Advertentie