8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

Opening nieuwe culturele belevingsroute door Waddinxveen

Op zaterdag 9 september opent wethouder Brigitte Leferink de nieuwe culturele belevingsroute door Waddinxveen: Parel aan de Gouwe. Samen met Fietsmaatjes, Sportplatform Waddinxveen en maatschappelijk cultuurplatform KunstKade vindt de officiële aftrap plaats om 11.00 uur in het Burgemeester Warnaarplantsoen bij de WadSportiefmarkt. De belevingsroute Parel aan de Gouwe is 1 van de 7 culturele belevingsroutes door Midden-Holland. De fietsroute is geschikt voor alle leeftijden.

Bij de kraam van Fietsmaatjes op de Markstraat kunnen geïnteresseerden op de duo-fiets stappen. Een fietsmaatje fietst dan een stukje van de nieuwe culturele belevingsroute mee u mee.

Fietsroutes onder N.A.P
Samen met de andere culturele belevingsroutes in Midden-Holland is Parel aan de Gouwe onderdeel van de Fietsroutes onder N.A.P. Water en landschap staan hierin centraal. Onderweg kunt u zich laten inspireren door muurschilderingen, kunstobjecten, spreuken, molens en musea. De fietsroute Parel aan de Gouwe is 27 km lang en start vanaf het station Waddinxveen Centrum. U vindt de 7 culturele belevingsroutes op www.struinenenvorsen.nl. De fietsroutes zijn een initiatief van de netwerksamenwerking Regio Midden-Holland bestaande uit de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas in samenwerking met stichting Struinen en Vorsen.

Advertentie