8.5 C
New York
donderdag 25 juli 2024

Boete voor 50 automobilisten met apparaat in handen tijdens rijden op A20

De politie heeft afgelopen dinsdag een controle gehouden op autosnelweg A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Met apparatuur wordt gekeken of de bestuurders geen apparaat in de handen hadden zoals een smartphone. Dit is in Nederland niet toegestaan en met speciale apparatuur genaamd MONOcam kan de politie overtreders snappen.

Volgens een X(voorheen Twitter) bericht van wijkagent Rob Draisma ging het om 50 passanten die door de camera werden betrapt. Volgens hem krijgen alle kentekenhouders krijgen binnenkort een bekeuring van 380 euro op de mat.

De MONOcam is grotendeels door de politie zelf ontwikkeld. Het is een mobiele camera die op een driepoot staat. Het apparaat kan zowel binnen als buiten de bebouwde kom worden neergezet. ‘Bij de camera zit software. Hierdoor “herkent” hij bestuurders die een apparaat in de hand hebben. Het gaat echt alleen om het vasthouden; er hoeft niet bewezen te worden dat iemand echt belt, appt, een navigatiesysteem bedient of een muziek-afspeellijst doorscrolt. 

Advertentie