8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Waarschuwing voor blauwalgen Willem-Alexanderbaan Zevenhuizen

Wederom heeft de Omgevings Dienst Midden Holland (ODMH) op 8 september een waarschuwing afgegeven voor de Willem-Alexanderbaan in de Eendragtspolder te Zevenhuizen. Volgens de ODMH is het nu risicovol om te gaan zwemmen in baan 9 van de roeibaan, die geschikt is voor de geoefende zwemmer.

Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. Volgens de ODHM wordt alsvolgt uitgelegd “U mag er wel zwemmen, u moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid (bijvoorbeeld in het geval van algenbloei). Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen“.

In de begin periode van deze zomer was er ook al een waarschuwing voor blauwalg. Door het warme weer van de afgelopen dagen lijken de blauwalgen weer teruggekeerd. De overige wateren in de Eendragtspolder worden niet gecontroleerd omdat dit geen openbaar zwemwater is, maar de kans dat ook hier blauwalg in voorkomt is reeel. Voor de Zevenhuizerplas is er geen waarschuwing afgegeven voor het strand bij Oud Verlaat en in Nesselande.

Op zwemindex staan plekken dichtbij inclusief waarschuwingen, zo kunnen bezoeker snel zien waar ze nog wel terecht kunnen: https://zwemindex.nl/zevenhuizen-zuidplas/natuur

Advertentie