8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Het Posthuis in Moordrecht staat weer eens op de politieke agenda

Zuidplas kent een aantal steeds terugkerende dossiers die iedere keer terugkeren op de politieke agenda zonder dat er iets gebeurd is. Met concurrente van  de Geertruidahoeve in Nieuwerkerk is het Posthuis in Moordrecht het meest geagendeerde en bevraagde onderwerp in de gemeenteraad van Zuidplas.

Het CDA heeft een aantal maanden geleden wederom vragen gesteld en omdat de beantwoording van de vragen weer meer vragen opriep heeft Benno de Ruiter deze beantwoording op de agenda gezet. In de voorlopige planning staat op 3 oktober op de agenda van de raadscommissie Ruimtelijke Plannen.

Iedereen lijkt naar elkaar te wijzen waar de verantwoordelijkheid ligt

Benno de Ruiter – CDA

Het is onbegrijpelijk dat op deze locatie niets gebeurt. Iedereen lijkt naar elkaar te wijzen waar de verantwoordelijkheid ligt. Tijdens de commissie gaan wij op een aantal aspecten, zoals veiligheid, de liniaal er strak langs leggen” legt CDA raadslid Benno de Ruiter uit.

Zowel de website van de gemeente Zuidplas als van de ontwikkelaar zijn in 2022 voor het laatste bijgewerkt en ondertussen kwijnt het pand aan de Dorpsstraat verder weg. Bewoners maken zich al jaren zorgen over de veiligheid maar uit de antwoorden van de vragen, zijn er geen gevaarlijke gebreken.

Gerucht tot aankoop door gemeente

Afgelopen week ging het gerucht in Moordrecht rond dat de eigenaar het pand aan de gemeente zou hebben gegeven. De gemeente Zuidplas antwoorde hier heel snel op persvragen van deze nieuwssite dat de gemeente niet de eigenaar is en ook niet voornemens is om het pand aan te kopen. De gemeente woordvoerder benadrukte in haar antwoorden dat er geen ontwikkelingen zijn ten opzichte van de laatste stand van zaken.

Advertentie