8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Molen startpunt Hollandsche IJssel Verbindt (video)

Molen Windlust was afgelopen zaterdag 9 september op open monumentendag het startpunt van de samenwerking Zuidplas Verbindt. Tijdens deze open monumentendag was er van alles te zien in Zuidplas zoals de Oude Kerk tijdens Nieuwerkerk Bruist alsook in de oudheidkamer van Nieuwerkerk aan de ‘s-Gravenweg, leefgoed de Olifant en de steenovens in Hitland.

In Moordrecht waren er meerdere activiteiten en in de avonden hebben de molens van de Molenviergang in Zevenhuizen in het licht gedraaid. De dorpen aan de Hollandsche IJssel werden verbonden met oude schepen en historische autobussen in een samenwerking met historische verenigingen uit de Krimpenerwaard.

De opening van de dag werd verricht door wethouder Klovert door een vlag te hijsen op Molen Windlust. Klovert was blij dat hij cultuurwethouder was en al het erfgoed heeft in zijn gemeente. Eigenlijk had de wethouder met het losmaken van de vang de molen mogen starten maar daarvoor was te weinig wind, iets waardoor de molens in Zevenhuizen in de avond ook niet konden draaien.

Advertentie