8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Zonnige zaterdag voor de 13e CILRGRO Lions Zuidplas Rally

Op de zeer zonnige zaterdag 9 september reden bijna vijftig equipes onder de startboog door en startten daarmee de 13e editie van de CILGRO Lions Zuidplas Rally. Vele uren later, met kilometers warm asfalt aan de wielen en een aantal gereden specials, genoten de equipes met een hapje en drankje van de gezellige dag. Net voor het diner werd de veiling gehouden die een mooie extra aanvulling genereerde. Met de opbrengst ondersteunt Lionsclub Zevenhuizen een aantal goede doelen.

Het was de hele voorafgaande week al goed warm en dat was op de CILGRO Lions Zuidplas rally zaterdag niet anders. Onder een blauwe lucht en al goed opwarmend door het stralende zonnetje, reden bijna vijftig equipes ’s ochtends onder de startboog door, op weg via mooie weggetjes en de ochtendspecial naar de lunchlocatie. Na het middagdeel, met de altijd spectaculaire eindspecial, genoten de deelnemers met een hapje en drankje van de muziek. Nieuw dit jaar was de speciale veiling, net voor het diner. Commissievoorzitter Johan Hogervorst: “De veiling was een nieuw element. Dat ging bijvoorbeeld over een Alpaca Feeding experience, een all inclusive boottocht over de Rotte of een uniek 14 karaats gouden sieraad. Het was echt een leuke toevoeging met een mooie extra opbrengst“.

De opbrengst van CILGRO Lions Zuidplas rally is zoals gebruikelijk bestemd voor de goede doelen. Dit jaar zijn dit onder andere Stichting Vaarwens (biedt geheel verzorgde vaardag aan zodat ongeneeslijke zieke mensen nog een heerlijk dagje uit hebben), de Boodschappenkast Zuidplas (ondersteuning voor minima die tussen wal en schip raken), Stichting Zuidplas Helpt (steekt een helpende hand toe, bijvoorbeeld met huisraad, kleding, zoeken naar juiste instanties, etc), Stichting 100Weeks (helpt in Afrika vrouwen in extreme armoede om in 100 weken er weer bovenop te komen) en Kinderfonds mama’s (support van de MAMAS in Zuid-Afrika voor kinderen in ernstige armoede).

Foto’s en achtergrond van de goede doelen zijn via de Facebook pagina Lions Zevenhuizen en website terug te vinden. Lionsclub Zevenhuizen organiseert verschillende activiteiten gedurende het jaar om met de opbrengst goede doelen te ondersteunen, die steeds ook via de website lionsclubzevenhuizen.nl gecommuniceerd worden.

Advertentie