8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Prokkelduo actief bij de verkiezingen in Zuidplas

De gemeente Zuidplas gaat bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op woensdag 22 november een Prokkelduo inzetten. Tijdens deze verkiezingen wil Zuidplas op tenminste 1 stembureau dit Prokkelduo aan de slag laten gaan. Een Prokkelduo bestaat uit een persoon zonder én een persoon met een (licht)verstandelijke beperking die samen de rol van een vrijwilliger oppakken.

De gemeente Zuidplas roept mensen ook op zich aan te melden als ze onderdeel willen zijn van een Prokkelduo. Dit kan door een mail te sturen naar verkiezingen@zuidplas.nl. Een Prokkelduo is een initiatief van de stichting Prokkel.

Stichting Prokkel brengt sinds 2007 op landelijk niveau prikkelende en inspirerende ontmoetingen (Prokkels) tot stand tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Advertentie