8.5 C
New York
woensdag 4 oktober 2023

Burgemeester Weber bezoekt moskeeën in Zuidplas als teken medeleven

Burgemeester Weber heeft op vrijdagmiddag 15 september een bezoek gebracht aan de CCM moskee van Moordrecht en later aan de moskee Errahmane in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hiermee wil hij namens het gemeentebestuur medeleven overbrengen voor de slachtoffers van de grote aardbeving in Marokko.

Veel inwoners van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland hebben familieleden of kennissen die op of andere manier geraakt zijn. De afgelopen week was er vanuit de gemeente contact geweest met vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap in onze gemeente. In de Marokkaanse gemeenschap zijn inmiddels geldinzamelacties gestart. Het gebaar van de burgemeester, rond het vrijdaggebed, werd door de moskeeën erg op prijs gesteld.

Advertentie