8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Gemeente en Politie waren snel op hoogte spanningen rond vlootschouw

De gemeente Zuidplas en de politie waren al snel op de hoogte van de spanningen van de vlootschouw, dat laat de gemeente op vragen van Gouwe IJssel Nieuws weten. De Vlootschouw werd afgelopen week door stichting Evenement afgeblazen nadat er door een bezwaarmaker een dreidende sfeer was ontstaan.

De woordvoerder laat weten : “Na de eerste signalen van de ontstane spanningen hebben afdeling Veiligheid en de politie nauw contact gehad met de organisatie van stichting evenement. Er is uitgebreid gesproken over de interventies die mogelijk zijn om de veiligheid tijdens het evenement te garanderen. Inhoudelijk kunnen we hier geen uitspraken over doen”. ze benadrukt dat afgelopen woensdag er een gesprek is geweest met de bezwaarmaker en team veiligheid van de gemeente maar wat er uit het gesprek is gekomen, is niet bekend gemaakt.

Burgemeester Weber, verantwoordelijk voor de openbare orde, heeft de organisatie niet gesproken maar werd wel door team veiligheid op de hoogte gehouden. ““Ik vind het ongelooflijk jammer dat de vlootschouw nu niet doorgaat, mede door de redenen waarom de schouw is afgelast” laat de burgemeester via de woordvoerder weten.

Advertentie