8.5 C
New York
woensdag 4 oktober 2023

Veilig Verkeer Nederland voert MONO controle uit in Nieuwerkerk

De lokale afdeling Zuidplas van Veilig Verkeer Nederland heeft op vrijdag 15 september een ‘Rij MONO, fiets MONO’ controle uitgevoerd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hierbij werd er gecontroleerd of bestuurders van een fiets of scooter een mobiele telefoon in de hand hebben of niet. Een van de aanleidingen voor de ‘Rij MONO, fiets MONO’-campagne is het stijgende aantal verkeersdoden de laatste jaren.

Bij deze actie kreeg Veilig Verkeer Nederland hulp van wethouder Daan de Haas van verkeer en de handhavers van Team Veiligheid van de gemeente. De eerste controle was bij het Comeniuscollege en hierbij hadden de meeste bestuurders netjes de mobiele telefoon in de zak of tas. Tijdens de controle werd dit goede gedrag beloond met een MONO sleutelhanger. Zowel Handhaving als wethouder de Haas moesten wel een scholier aanspreken die wel een mobiel in de hand had tijdens het fietsen.

Tijdens de actie gaat het vooral om het bewust maken van de bestuurders dat op de fiets het gebruik van een mobiele telefoon levensgevaarlijk kan zijn. Veilig Verkeer Nederland heeft daaom de MONO campagne gestart maar mag bij deze controles geen boetes uitschrijven. Toen het wat rustiger werd is de controle voortgezet bij het Raadhuisplein.

Advertentie