8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Zuidplas in reviews: 1. Kruidvat Moordrecht

Reviews geven een vermakelijk kijkje in het dagelijks leven van Zuidplas. We starten deze reeks op de Kerklaan in Moordrecht. Wat vertellen inwoners in hun reviews over de Kruidvat. En wat krijgen we te weten over de inwoners zelf?

“Demotivatie is te zien”

Olav is bezorgd over het personeel van de Kruidvat in Moordrecht. “De demotivatie is bij sommigen te zien”. Ook in de review van ‘de wereld van Esmee’ staat het personeel centraal. “Iets wat ik echt NIET vind kunnen en wat ik er echt NIET uit vind zien is het personeel wat voor de deur zit te roken op een krukje of soep zit te eten”. Olav is een betrokken man. Vier maanden later op 11 augustus laat hij weten nog steeds geen verbetering te zien. “Waar blijft die aansturing?”. Maar twee jaar later op 12 december geeft hij het dan toch moedeloos op. “Het is nog steeds een puinhoop. Kruidvat doet niets met klantenreviews. Dan maar vaarwel zeggen”.

Deur voor neus dichtgedraaid

Naast betrokken klanten, zijn er ook teleurgestelde inwoners. De uitroeptekens geven een betrouwbaar beeld over hun emotie. Zoals Sayenne, die om 17:50 voeding kwam halen voor haar zoontje, maar niet naar binnen mocht!! De deur werd voor haar neus op slot gedraaid! Ze had nog net kunnen zien dat de medewerkster waarschijnlijk nieuw was en geen zin had om te werken. Sayenne weet wel waar de medewerkster op haar eerste werkdag mee bezig geweest is: met de winkeldeur en met de Kruidvatwebsite. Dat blijkt uit haar afsluitende tip voor de nieuweling. “Snap dat je optijd naar huis wilt maar zet dan niet open tot 18:00 op de deur en website!”. 

Dol op aanbiedingen

Joyce is dol op aanbiedingen. Op 24 augustus heeft ze de folder in de bus gekregen en dus snel naar de Kruidvat voor meisjeskleren. “Een koopje”. Maar in de winkel blijkt dat er maar een paar broekjes liggen en niet in de maat van haar dochter. “Echt te zot voor woorden”. Joyce komt altijd voor niets naar de Kruidvat. Toch denkt ze graag mee. “Even een tip. Zet nooit meer lokkertjes in een folder, want mensen willen het graag kopen en komen voor niks”. 

Positief

Bij Google kun je ook naar de andere reviews van de betrokken inwoners kijken. Eerst maar eens kijken hoe ‘de wereld van Esmee’ er verder uit ziet. Helaas. Voor Esmee haar wereld blijft het bij deze ene review. Dat valt in het niet bij Benno. Hij heeft al 401 reviews geschreven. Benno is super positief. Bijvoorbeeld over de ‘huishond’ van restaurant de Molshoof. “Mex is ook een lieverd”. En in tegenstelling tot het sentiment in de rest van Nederland geeft hij organisaties zoals de gemeente Zuidplas en het CDA partijbureau de maximale score. “Prima bureau van een toppartij”. Die positiviteit kunnen ze daar wel gebruiken.

Misselijk van gehakt 

Ook de Ermelose Frietzaak vindt Benno helemaal top. Hoewel hij daar later toch wel een kleine kanttekening bij gezet heeft. “Van de week 2 keer iets gehaald met gehakt. 1e keer misselijk geweest. Na de 2e keer ben ik 2 dagen ziek geweest. Maar positivo Benno vervolgt: “wat wel top blijft is de friet”. 

3,1 op de schaal van 5

Maar is Benno dan altijd positief? Helaas voor Kruidvat Moordrecht niet. Die krijgt de laagste score. “Rommelwinkel”. Gelukkig zijn er ook tevreden inwoners. Gemiddeld krijgt de winkel een 3,1 op de schaal van 5. Daarmee kan de medewerkster na een dag werken nog net met een gerust hart de deur achter haar dicht trekken. Maar niet al om 17:50!!

Advertentie